lunes, 17 de marzo de 2014

ACTIVITAT 3



Aquesta activitat consisteix en cercar una definició d’emoció i explicar els aspectes que fonamenten la meva elecció.


Una emoció és un estat d’ànim, temporal, provocat per un estímul intern o extern que té significat per a l’individu, i que li serveix per mantenir l’equilibri i que provoca una reacció física o psíquica. 


Aquesta definició la férem a classe de Desenvolupament socioemocional, en primer lloc treballant en petit grup i finalment entre totes. Per a mi és una definició prou exacta del que és una emoció. 


En primer lloc, una emoció és un estat d’ànim temporal, es a dir, és un estat d’ànim canviat i intens però de curta durada, si la durada és més llarga es podria considerar un sentiment. És canviat perquè no sempre se està trist o alegre o es sent ràbia, sinó que segons el estímul que reben, intern o extern, la manifestació de la emoció és diferent. 


En segon lloc, l’estímul que ens provoca una emoció ha de tenir significat per a l’individu, si no fos així no sentiríem cap emoció. Per manifestar l’amor, ens hem de sentir estimats; per manifestar tristor, ens hem de sentir desemparats, melancòlics o hem viscut alguna pèrdua etc..


En tercer lloc, les emocions ens ajuden a mantenir l’equilibri interior, per això és molt important aprendre a regular-les, i com a futura mestra, crec que és molt important parlar d’elles a l’escola amb els nostres alumnes. 


Per últim, la definició proposta parla d’una reacció física o psíquica, es a dir, les emocions tenen una resposta física que podem veure reflectida en la cara, o inclús en manifestacions del nostre cos com per exemple sudoració a les mans, tremolors, rialles, plors etc... a més de ajudar-te a reaccionar davant una situació com per exemple posar-te en alerta quan sents por. 


Aquí us deix un vídeo que parla de la importància de treballar les emocions des de petits, els beneficis que aporta i com encara la escola es preocupa més de l’educació de les àrees del coneixement més lògiques deixant d’una banda les més creatives i emocionals. 





No hay comentarios:

Publicar un comentario